Kes Fazura cederakan suri rumah ditangguh

26 Apr

26-04-2006 05:23:50 PM
KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret di sini hari ini menangguhkan sehingga 22 Ogos depan perbicaraan kes pelakon Nur Fazura Sharifuddin atau dikenali sebagai Fazura yang didakwa mendatangkan cedera terhadap seorang suri rumah di sebuah pusat hiburan, dua tahun lepas.

fazura1.jpg
Fazura sempat memberikan aksi dihadapan kamera sebaik keluar dari mahkamah (Foto: The Star)

Majistret Mohd Aimi Zaini Mohd Azhar membuat keputusan itu setelah pegawai pendakwa Cif Ins Abdul Rahim Ahmad memaklumkan bahawa pegawai pendakwa Cif Ins R.Rukumar yang mengendalikan kes itu bercuti sakit.

Ketika dihadapkan ke mahkamah pada 9 Mei tahun lepas, Nur Fazura, 22, mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan.

Pelakon yang turut membintangi filem “Gol dan Gincu’ itu didakwa dengan sengaja mendatangkan cedera terhadap Geraldine Mariana Wong, 31, di Barluna Pacific Regency Hotel & Apartments, Jalan Kia Peng di sini, kira-kira 1 pagi, 19 Dis 2004.

Pertuduhan terhadapnya dibuat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Sepanjang prosiding hari ini, Nur Fazura, pemenang pelakon harapan wanita pada Festival Filem Malaysia ke17 melalui filem “Bicara Hati”, dibenarkan berdiri di luar kandang tertuduh kerana kes itu merupakan kes saman.

Pelakon itu hadir ditemani penerbit filem “Gol dan Gincu” Lina Tan dan pengurusnya, Shah Shamsiri manakala Geraldine ditemani tunang serta rakan-rakannya. BERNAMA

http://mstar.com.my/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: