Gol & Gincu musim kedua

6 Mar

Oleh
Freda

PEMINAT drama bersiri Gol & Gincu yang semakin tertarik hati menonton drama ini di saluran Suria setiap Selasa pastinya tidak sabar menantikan sambungannya.

Gol & Gincu terbitan Red Communications ini dibintangi oleh aktres Fazura, Rafidah Abdullah, Pierre Andre, Ashraf Sinclair dan pengacara Sazzy Falak.

Freda difahamkam, bukan sahaja golongan remaja yang minat menontonnya. Ramai juga penonton dewasa yang turut menontonnya setiap Selasa.

Menurut ketua penulis skrip drama popular ini, Rafidah Abdullah:

‘Memang drama sebanyak 13 episod ini akan disambung dengan musim kedua kami yang akan memulakan penggambarannya pada bulan ini dan kami akan kekalkan pelakon-pelakon yang sama juga melainkan Kartini yang berada di luar negara untuk menyambung pengajiannya di sana.’

Freda diberitahu ramai juga penonton Singapura yang memberikan maklum balas positif menerusi blog untuk drama ini meminta agar drama ini diterbitkan untuk musim kedua pula.Tambah Rafidah minggu lepas:

‘Isu-isu sosial yang kami paparkan akan dikembangkan untuk musim kedua nanti kerana kami mempunyai beberapa penulis skrip untuk musim kedua juga.’

Freda: Jurucakap Suria memberitahu Freda bahawa musim kedua drama bersiri Gol & Gincu ini akan turut ditayangkan nanti.

http://cyberita.asia1.com.sg/

17 Responses to “Gol & Gincu musim kedua”

  1. aniza March 6, 2007 at 8:13 am #

    memang TV series Misia Gol dan Gincu menyeronokkan untuk ditonton..teteapi saya rasa ada sesetengah pelakon yang nampak kaku dalam lakonan mereka.ada kala juga sesuatu plot dan lakonan tidak sesuai seperti lakonan Rafidah abdullah di dalam penjara yang tiba- tiba datang bulan….ketika pelakon nor fazura tengah mencerita kisah beliau dengan watak marwan…
    Pada keseluruhanny, cerita Gol dan Gincu agak berlainan dari drama-drama yang lain kerana memaparkan dengan baik kisah-kisah gejala sosial yang melanda masyarakat…walau apa pun saya harap siri kedua akan lebih matang dan lebih baik..

  2. ros March 30, 2007 at 1:17 pm #

    Hi! I need your help. Remember the episode ” Diari Seorang Lelaki”? There’s a song when Sasha & Haikal was blogging one another.
    Something like ” Everytime I looked into your eyes, there’s a pleasant surprise……”
    Please, Please, please tell me who sang and what is the title of that song. My son is driving me crazy with wanting to know. He’s an arden fan of Gol & Gincu. My 1 year old daughter likes to watch it too. She smiles and giggles when Ikan comes on.
    So please help. Thanks

  3. pwincess June 17, 2007 at 6:51 pm #

    i saw fazura @ d curve today (sun 18.6). she was intimately with a guy n a friend of mine said that the gut wat a kerabat frm Pahang named Tg.bakar..(kinda scruffy looking with truckers cap n tshirts)….tats her latest collection i guess!!!

  4. shahzeroul June 18, 2007 at 10:35 am #

    whats?noe way!!!nur fazura is not like dat!!!how dare u,uh?nur fazura is my gf!!!

  5. nabil nomad August 2, 2007 at 6:17 am #

    hi! sy jg suka Gol n Gincu…
    sy nk minta tolong…lagu ‘percaya diri.- Ella kan ada yg bhs english…lagu ‘I trust myself’…blh sy tau tak sapa nyanyi…pastu kalau awk ada mp3 pliz past to me….i love that song…lagu tu bg semangat kat saya, ok anyway thanx everything

  6. n_geesweet August 20, 2007 at 1:28 pm #

    he…he..saya juga suka Gol n Gincu…saya suka pelakon nya terutamanya nur fazura…and i like the soundtrack that film

  7. farahBabyBear August 21, 2007 at 6:22 am #

    i also l0ve gol n gincu…
    sy harap gol n gincu ni akan menjadi best film n drama..bg sy..hanya filem gol & gincu jer yg ada series..it look good!! pertamabahan watak pun ada…sy harap gol n gincu terus maju…..
    I LOVE GOL & GINCU!!!!!!!!

  8. mc_flurry_oreo August 27, 2007 at 11:08 am #

    Hey, m crazy to watch G&G every sun nite.. argghhhhh where i can buy d cd… luv to hv it as collection.. plz plz let me know how to get cds for both session, 1st & 2nd series…

  9. yaya September 10, 2007 at 2:07 am #

    everything in g&g drives me crazy.. i love fazura.. n i love pierre andre very much..they both r so sweet!

  10. aera October 22, 2007 at 9:23 am #

    saye suke tonton gol and gincu veri much.i luv fazura oh mie god she is juz so caute…..i am wondering if she could reply mie question……wads ur nick name selain dari putri …and i bet u liked REZA dont u……hey i don tink he is suitable 4 u gal…..im a twelve year old gal..do u tink i need not no about love..ive a crush with someone at skool……mie love storie WAS juz like urs with ashraf……….all de best putri……pssst.im amnot from malaysia………….

  11. liana October 23, 2007 at 5:04 am #

    i absolutely love gol & gincu. story bout love and so much more. on the contrary aera, i think pierre (aka reza) is suitable for fazura. i think pierre is soo cute. and so is fazura. I also like the other fab actors in the show. Aera, i think i noe u from somewhere…where are you schooling at? i’m not from Malaysia either..

  12. afie November 11, 2007 at 2:08 pm #

    i love reza budiman (pierre andre) because he is so handsome!!!!

  13. n_geesweet December 8, 2007 at 9:59 am #

    i like this movie very much..

  14. Spoogebob February 18, 2008 at 3:54 pm #

    this film is gay.. yuckk

  15. Spoogebob February 18, 2008 at 3:54 pm #

    for those who actually like this kinda shit is a gay

  16. afrizal April 10, 2008 at 2:34 pm #

    dah lah orang melayu tak boleh banyak chingchong

  17. rda November 14, 2008 at 12:42 pm #

    i like g&g too.sooo much.love reza n puteri together.eddie sweet wth mia.n shasha wth irwan.i like all da stuff in da drama.hope dat fazura is totally like puteri at outside.hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: