Fazura serah gaun koyak dan kasut sebagai bukti

1 Jun

KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret di sini diberitahu, pelakon Fazura menyerahkan gaun pendek yang koyak di bahagian dada dan kasut tumit tinggi yang dipakainya ketika bergaduh dengan seorang suri rumah di sebuah kelab di sini, dua tahun lalu, kepada polis bagi membantu siasatan.

Pegawai Penyiasat kes, Ketua Inspektor Mohamed Mohd Jais, 36 tahun, berkata Fazura atau nama sebenarnya Nur Fazura Sharifuddin, 24 tahun, menyerahkan dua bahan bukti itu ketika hadir ke pejabatnya di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi bagi membantu siasatan.

Inspektor Mohamed berkata mengikut perbualan yang dirakamkan daripada Fazura, gaun berwarna hitam tanpa lengan yang dipakainya pada malam kejadian, koyak di bahagian dada ditarik suri rumah itu, Cik Geraldine Mariana Wong, 32 tahun, ketika mereka bergaduh.

‘Fazura juga menyerahkan kasut yang digunakannya untuk memukul Geraldine dan mendakwa pergaduhan itu berpunca daripada mangsa yang membangkitkan kemarahannya dengan bercakap perkara yang tidak betul dan buruk mengenai dirinya.

‘Fazura mendakwa, Geraldine yang duduk bersama rakannya beberapa kali memandang ke arahnya menyebabkan dia bersemuka dengan mangsa dan bertanya sama ada beliau mempunyai masalah dengannya.

‘Bagaimanapun pertengkaran tercetus selepas Geraldine berkata: ‘Tiada apa, cuma awak cantik! Tapi jika sayangkan teman lelaki awak, mengapa dia menggoda saya?’ sambil memanggil teman lelaki Fazura datang ke arah mereka,’ katanya.

Siasatannya mendapati berlaku pertikaman lidah antara Fazura dengan Cik Geraldine sebelum mereka dileraikan.

Fazura bagaimanapun kembali menghampiri mangsa dan memukulnya dengan kasut.

Perbicaraan bersambung 4 Jun ini. – BHM.
http://cyberita.asia1.com.sg/

40 Responses to “Fazura serah gaun koyak dan kasut sebagai bukti”

  1. ape2 June 6, 2007 at 5:38 am #

    perempuan ISlam yg waktu paginyer kt disko, mmg nampak sgt bukan perempuan baik…bertaubat lah…moga Allah mengampuni semua dose hamba2Nya…

  2. umar June 16, 2007 at 7:34 am #

    elo fazura, sementara hidup ni masih muda, masih kuat lagi nak bergerak, eloklah awak bertaubat.ntah esok lusa malaikat maut akan amik nyawa kita, hatta dalam tidur sekalipun.

    kalau anak dara (iye ke?) bertenggek kat kelab malam, apa nak jadi?

    tak takut neraka? tak nak masuk syurga? dah confirm ke amalan awak cukup?

    insaflah sebelum terlambat..

    anyway, awak jgn perasan awak lawa sangat.beribu lagi yg lawa..tapi tau jaga maruah diri.

    wassalam

  3. shahzeroul June 18, 2007 at 10:32 am #

    whateverlah yg berlaku…i ttp sokong u nur fazura!!! u mmg gorgeous sgt2..actually ramai yg jealous dgn u..but jgn risau..i akn sokong u dr belakang!!~ramai sgt yg suke msk campur urusan peribadi u…diaorg ni mmg tak ada own life sendiri.suke sibuk!!!

  4. faidhi July 4, 2007 at 1:05 am #

    i just wanna say, drama kasih suci tue best sgt…tak sabar tunggu gol n gincu minggu depan..all the best in your carier..:D

  5. nora July 4, 2007 at 9:15 am #

    hi fazura,ko semakin cun ler sekarang…..dulu berhingus aje….

  6. Bayan July 6, 2007 at 4:30 am #

    alangkah manisnya jika fazura popular dengan imej yang baik…akhlak yang baik ada ganjarannya.. jangan salahgunakan bakat dan kebebasan.

  7. wan July 19, 2007 at 8:01 am #

    hello… Fazura,
    u memang dah wat silap, but u mesti jadi kn ia sebagai takdir.
    aslkan u berubh. k

  8. sood July 19, 2007 at 8:39 am #

    salam..
    fazura mmg ade style.. tapi sood rase elok
    fazura ubah attitude 2 sket.. jgn terlampau soSIAL..
    jaga maruah diri sebagai wanita Islam ok…
    gud luck for u..
    cheers!

  9. HaRiZ July 25, 2007 at 6:25 pm #

    Ni ape betul Fazura yang tulis sendiri post ni ke? atau blog ni hanyalah dari penulisan orang ke-3 dan bukan fazura sendiri? betul?

  10. Mimi Uptown August 29, 2007 at 8:12 am #

    Hai Kak Faz…kitorang suka sgt kat kak Faz.walaupun kitorang tau attitude kak Faz mcm tu tapi kitorang still bagi support utk Kak Faz dr blkang.sekurang-kurangye Kak Faz x hipokrit.rmai lg artis pmpuan prngai mcm setan.dpan tnjuk baik.all da best

  11. ANA December 1, 2007 at 2:34 pm #

    Hey! I have seen u acting in Gol & Gincu and seriously, in there, ur like a bitch and soooo girlish but……maybe you were just told to act like that!
    Aniwae, abt this issue, I just dun think it is acceptable for u to just go over and hit her wit ur heels becoz, seriously, u shud really clariffied wit ur bf first before doing any action. You wanna knoe why? Firstly, your already have an image as MTV HOST ( I bet, hundreds of girls will kill for ur job). Secondly, ur an successful actor ( Gol & Gincu is kinda the top tv show). And lastly, not only u will be embarrased but ur mum and dad!!! Do u care for them? Dun u knoe that this world is small and the the news will be abroad easily? Gossips! I dun blame u!~ But ur actions, were sooo wrong. Let me elaborate why….. firstly, u onli went to her to asked why she was staring at u and den she replied becoz, she pitied u as ur pretty but ur bf is playing eyes wit someone else…after that, u came back hitting her i mean WAD THE HELL!?! U haven even clarrified wit ur BF yet! Fine, this is ur issue and ur problema…

    BEST OF LUCK!!!

    ANA

  12. mary oh December 31, 2007 at 6:05 pm #

    i just hate whoever ppl criticizing fazura here for her mistakes. she’s a human being too ok? so what if she hit a girl? you just heard one side of the story. have u heard fazura’s side? c’mon lah. for those who made little sermons… taubat lah watsoever shit… who do u think u are?

  13. Nelyshia January 2, 2008 at 10:02 am #

    wooo its getting hot in here..hmm all i have to say is just wack hard baby girl! its common to see celebrity being a hot issue because if you think positively there are people like me here who supports you yea!! so cheers and merry christmas and happy new year aite! take a chill pill sweets and the press should thanks u infact or else they have nothing to write on the news and no market for em! hahah partially they earn something from your story!!

  14. ajganggarak January 17, 2008 at 2:34 am #

    Hahaha.. I don’t give a shit. I think she’s hot in that porn. Damn girl, u can ride me anytime…

  15. ajganggarak January 17, 2008 at 2:39 am #

    And I know Geraldine personally. She is like “that”. So if they smack eathother’s bitch up, they both deserve it.

  16. leya January 17, 2008 at 3:17 pm #

    hey,fazura she’ geat ok..
    bukan salah die pun..
    if x suka dia jgn komen k..

  17. leya January 17, 2008 at 3:19 pm #

    she’s GREAT….
    jgn nk kutuk org yg u all x suka..

  18. "tolleng" February 24, 2008 at 6:04 am #

    pernahku melihat fazura ni di ‘hanfon’ dgn mat salleh tp di mana ye…hehehe…well ‘lakonan’ (projek) tu memang ‘POWER’ hinggah tercungap-cungap!.. kesian ye macam nafas kura-kura hehehehe!…..dah ramai artis melayu “lawan” mat salleh,negro,dan apatah….

  19. kakak March 22, 2008 at 7:30 am #

    guanakan kecantikan utk kebaikan….ada kelebihan tp jgn d buat ambil kesempatan.klu u tk pegi tanya nape dia tgk u,mesti all this will never happen.next time ignore whoever stare at u even an inch far from u…. i think u the one start the ball rolling……

  20. malro April 17, 2008 at 4:46 pm #

    hye!!!!!!apa kabaq?shaya org pulau…amboih…comei no..bibiaq merah kala merah bijik ghemia

  21. malro April 17, 2008 at 4:50 pm #

    faz jgn duk dengaq ckap org..depa semua karut..kuboq masing2…org puteh ckp just rilex..
    shaya shuka tgk muka faz..comei mcm muka bekas awek sy bkn bekas tapawe..bleh shaya knl dgn faz..shaya shuka mkn deghian…shampai muka shaya mcm deghian

  22. malro April 17, 2008 at 4:54 pm #

    shaya oghang penang..shorry klau faz xpaham bahasha shaya
    shetiap ari rabu shaya shuka tgk ceghita gol&gincu shampai shaya pkai gincu mak shaya..last shkali mak shaya nnt punggai kepala shaya dgn penyampu

  23. malro April 17, 2008 at 5:05 pm #

    shetiap mlm shaya slalu tringat kt bekaih marka shaya yg muka mcm faz…shaya slalu tgk muka faz kt mana2 pun..comei mcm puteri bukit bendera tp shaya xpnh p shana…mak shaya ckp nnt shaya xtau jln blk…shaya shuka mkn ayaq asam dgn sambai belacan cicah dgn ikan tebok…klau faz nk tau..ikan terbok shaya bleh dpt 3kilo rm6..murah ja..tp ikan terbok 2 xdak ishi lah..hehehehe..shaya shuka buat lawak tp lawak shaya oghang xgelak…faz xmau mai penang ka?bleh kita naik beca,mkn ambutan,petai,ikan terbok,mcm2 lg..klau nk mai bgtau la..antaq e-mail kt shaya..shaya ni br tau guna internet..ghupa-ghupanya internet ni baguih no..shaya yg tau tngkp ikan mashin dlm laut ja..hehehehehe..btui ka cara shaya taip ni?

  24. malro April 17, 2008 at 5:15 pm #

    awat faz xjwab pun..faz tidoq ka?shok faz keja?shaya xkeja sbb shaya xcari keja..shaya mintak maaf klau shaya buat shalah..shaya bkn pa..shaya ni shuka bercerita..faz nk tau x?leman dgn mat pinaih pun kaki shembang…kami kalu shembang shampai ghumah…depa la shabahat shaya..tnpa depa shaya xjd mengarut mcm ni..leman keja tngkp ulaq kt ban..dia juai ulaq kt cina..sekoq dia dpt rm15..slalu dpt 20 ekoq shehari..mat pinaih keja taboq ghacun kt bendang..dulu dia kt shkolah dia shuka tkena keracunan mknn..shaya plak ttp diri shaya…ptg2 xdak keja shaya shuka lastik ank aym..syok..nnt faz mai bleh kita lastik ank ayam..syok..xcaya cuba buat

  25. malro April 17, 2008 at 5:23 pm #

    shaya xtau mcm na nk guna komputer..faz bleh tlg ajaq..kt shkolah dulu xdak komputer…komputer semua tbkr..ni shemua sbb senih punya pashal..ada ka dia p cucuh meriam kabat dlm bilik komputer..dia kena buang shkolah…shampai shampah kt ghumah dia pun dia xbuang..senih 2 nakai..dia suka balaih ayam dgn ayaq kt shkolah dulu..lupa plak..shkolah kami kt kota oq’ nk cam shkolah kami kt dpn 2 ada ghumah tok lan..tok lan ni baguih..masha kami shakit perut kami shlalu guna panconq ghumah dia…

  26. malro April 17, 2008 at 5:31 pm #

    awat depa duk kata kt faz?depa ingat depa baguih..ukoq baju di bdn sendiri jgn ukoq bj di tgh hutan..nnt ghimau mai ghagaih…faz pnh mkn sambai tempoyak x?shedap btui…shaya ptg2 shuka pekena buah ambutan cicah sambai tempoyak..mat ghonip yg ajaq shaya dulu mkn…tau x sambai tempoyak mcm mana?shenang ja…faz buh deghian dlm sambai belacan..lepaih tu tumbuk shampai shebati..klau cicah dgn ikan pekasam memang shedap….jgn buh belacan byk shangat nnt hidung xdak….jd mcm kwn shaya mat jun..dia duk gila pekena belacan shampai hidung dia xdak dia sendiri lupa..ada ka patut

  27. malro April 17, 2008 at 5:39 pm #

    jt shini nk hujan…td guruh bkn main kuat…shok pg nk bgn awai…nk p cari ikan talapia kt ban…la ni ikan talapia oghang duk gila..skilo mau rm5.20 kupang…klau juai byk..lama2 shaya bleh buat ishtana kt dlm laut…btui x/cuba faz kira…rm5.20 kupang kali dgn 8..shkali tngkap 8kilo shehari dah rm41..klau shebulan..x seghibu lebih…bleh bli motor baru..motor ex5 ka kriss ka..la ni shaya pkai motor bot….faz naik keta ka motor?shaya ni bkn mat rempit tau…shaya mat rumput…hehehehe..lwak x shaya ni?shaya shuka keta kancil..ia kecik molek mcm faz…

  28. malro April 17, 2008 at 5:55 pm #

    ni…awat cek xjwb?xpa..xpa..eshok faz jwb no…shaya nk tidoq dah..lapaq plak..kt dapuq xdak mknn..cuba faz bg cadangan shaya nk mkn mcm na?shaya ni shuka mkn mlm…shaya xshuka mkn nasik shaya shuka mkn mlm…shaya tidoq dulu na..apa2 nnt faz jwb kt email shaya..email shaya baru buat ja..syok btui la..komputer ni shaya bli pkai duit shaya sendiri..duit juai petai..internet ni shaya shuruh mak caq shaya pasang…shaya bkn tau pa pun..shaya nk tidoq dulu..shaya harap faz jwb..jwb shepatah pun xpa..shaya shuka…shelamat malam…shelamat berkenalan…nnt kt ghumah bangdat ada kenduri..kenduri ank dia cukoq rambut..mai no..byk dia buat lauk..mkn talam..shaya tidoq dulu ni..assalamualaikum wahai gadis yg bernama nur fazura..shaya doakan faz supaya mendapat hidayah daripadaNYA..AMIN…shaya nk kita shama2 berjaya dunia dan akhirat…………..

  29. malro April 17, 2008 at 6:04 pm #

    sat..sat…sat….kt sini dah hujan….shejuk…kt kola lumpor hujan x?kola lumpor tu mcm mana?ada salji?shaya nak p..tp nnt oghang ckp shaya mai dr kg..shaya nk shorang…naik bas pak ku…dia nk p shana jugak..dia ckp ank dia ada konbo ka pa ka…yg pelajaq u baling-baling topi…apa tu?shaya mintak maaf sbb kacau faz tgh mlm ni….shaya xbleh tidoq td baguih punya duk pekena kopi xdak gula kt kedai din kangkong…satg shaya tidoq la…

  30. sir May 13, 2008 at 7:28 am #

    marlo, best cerita ko. aku suka. cuba kau bayangkan faz 2 ada depan ko sekarang… apa ko buat ek?

  31. malro May 20, 2008 at 5:44 pm #

    shapa ni?shaya nk ajak dia kawin dgn shaya…klau dia shudi..walaupun shaya xpandai..tp shaya mampu buat faz gembira…shaya ada ladang petai..

  32. Putri May 29, 2008 at 4:52 am #

    Heiiii…sye pn pminat awk..but i x brape ske care hidup awk yg t’lampau bebas..tgk muka cn baik jer n lemah lembut but kasar jagak ya…lgi 1 video tu mmg awk ker fazura wah bkan main lgi ye…buat si malro awk nie tentu minat giler kn dkat fazura..whatever dia mmg cun but ubah laa perangai skit. fikir laa buruk baik yr fazura@kwin laa cpat2 ye.

  33. mimie July 15, 2008 at 8:49 am #

    hai mairo…sronok dok baca cite ang.xpuas rr,anta la lagi k

  34. malro July 21, 2008 at 6:25 pm #

    faz..awat tak balaih xckp pun?shaya tggu faz dah lama..shaya nk bgtau kt faz yg shaya dah pi kuala lumpur…syokla..boleeh tgk banggunan tinggi..kt kampung shaya reban ayam ada la…shaya la ni duk meniaga petai dengan jering..faz mkn x?tp kalau mkn petai dgn jering nnt bau busuk..kalau faz mkn nanti shaya pos kat faz…duk ada la ni sepapan mahai..faz punya pasai shaya bg murah ja..kwn shaya peruih dn senahaih dah menikah dgn orang kota oq’….shaya jd mentara duk buh lauk..sepa buat mkn talam..bini peruih tu duk gheja kat ghumah mat benggali…laki dia duk marah.hari-haei kena pukui dgn penyampu shampai penyampu tinggai bulu…faz shaya nak tidoq ni eshok nak kena pi cari kerang…kerang lani banyak..kalau mau btau shaya..shelamat malam

  35. malro July 21, 2008 at 6:27 pm #

    faz..awat tak balaih xckp pun?shaya tggu faz dah lama..shaya nk bgtau kt faz yg shaya dah pi kuala lumpur…syokla..boleeh tgk banggunan tinggi..kt kampung shaya reban ayam ada la…shaya la ni duk meniaga petai dengan jering..faz mkn x?tp kalau mkn petai dgn jering nnt bau busuk..kalau faz mkn nanti shaya pos kat faz…duk ada la ni sepapan mahai..faz punya pasai shaya bg murah ja..kwn shaya peruih dn senahaih dah menikah dgn orang kota oq’….shaya jd mentara duk buh lauk..sepa buat mkn talam..bini peruih tu duk gheja kat ghumah mat benggali…laki dia duk marah.hari-haei kena pukui dgn penyampu shampai penyampu tinggai bulu…faz shaya nak tidoq ni eshok nak kena pi cari kerang…kerang lani banyak..kalau mau btau shaya..shelamat malam…

  36. tanakwagu September 22, 2008 at 2:06 pm #

    boy friend dia tu masih wujud ke sampai hari ini? maklumlah orang sekarang ni sukai pakai lampin pakai-buang

  37. ida May 22, 2009 at 3:27 pm #

    fazura bodoh

  38. ida May 22, 2009 at 3:27 pm #

    bodoh

  39. smile November 10, 2009 at 9:46 am #

    Kalau nak jadi artis kena selalu sabar, kena jumpa macam2 perangai orang, kena cakap buruk, orang len lagi nak ambil tau artis tu tengah buat pa. Kalau x dapat handle, berenti jer lah jadi artis tu. Ni baru kena cakap dah hentam orang (besalah tu kalau orang mengata, dah namanya artis kan), besok2 paparazi buat hal, tah pa lagi benda dasat dia nak buat, saman ker? hentam ker?

Trackbacks/Pingbacks

  1. DISINI.TV » Blog Archive » nur fazura - August 30, 2007

    […] Fazura serah gaun koyak dan kasut sebagai bukti « All about Nur … Mahkamah Majistret di sini diberitahu, pelakon Fazura menyerahkan gaun pendek yang koyak di bahagian dada dan kasut tumit tinggi yang dipakainya ketika bergaduh dengan seorang suri rumah … […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: